Kind met overgewicht

Overgewicht bij een kind kan veel impact hebben. Het gevoel van zelfvertrouwen daalt en je kind zit niet lekker in zijn vel. Dat gevoel gun je niemand. Tijd om daar met elkaar iets aan te doen! Want gezonde kinderen zijn blije kinderen.

Hulp voor kinderen met overgewicht

Als je kind last heeft van zijn of haar gewicht, dan wil je jouw kind helpen. Maar hoe? Samen kijken we welke stappen jullie samen kunnen zetten.

Kinderen zijn slim en weten vaak meer dan je denkt. Soms hebben ze wat steun in de rug nodig. Met elkaar zoeken we uit op welk vlak verbeteringen kunnen worden aangebracht. Hierbij kijken we naar voeding, slaap, drinken en beweging.

Vaak zijn er ook al veel goede dingen. Die moeten we mooi zo laten. De punten die wel beter kunnen, bespreken we een voor een en zetten we om in haalbare doelen. Zo groeit het zelfvertrouwen van je kind en groeit het naar zijn gezonde gewicht toe. Voor je het weet zit jouw kind weer lekker in zijn vel.

Broccoli in roze

De werkwijze van Healthy Family Coach

Heb je een kind met overgewicht? Dan kun je bij ons terecht. Op een speelse manier gaan we met elkaar de uitdaging aan om te groeien naar een gezond gewicht. Hiervoor is ook de hulp van de ouder(s) of verzorger(s) nodig.

Aan de hand van leuke, duidelijke werkbladen nemen we alle aspecten van gezond leven door. Van gezond eten tot voordelen van op tijd naar bed gaan. Maar er is ook tijd voor gamen, beweging en gekkigheid.